GO UP

Gefyri (Ura) Maeris

separator
Price
Scroll down

Gefyri (Ura) Maeris

per person

Ura e Maerit, e njohur gjithashtu si ura Paliomagerou apo Dasylliou, është e ndërtuar mbi lumin Paliomaero, degëzim i lumit të Pramoritsas, midis vendbanimeve Dasyllio dhe Kalloni. U projektua nga Georgios Tzoufas Anagnostidis nga fshati Dilofo dhe u ndërtua me para të dhëna sipas dëshirës, me punën personale të vet banorëve të fshatit dhe kontributin e Dasylliotëve në Amerikë më 1910, Evangelo, Nikolao Babalit dhe Pavllo Mourtzios nga fshati Pentalofo. Bëhet fjalë për urë me një hark me gjatësi 23m, gjerësi 3m, lartësi 7m dhe me hapje të harkut 12,50m me fiksues hekuri tek gurët e harkut. Ndërhyrja më e re është suvatimi i monumentit dhe i parapetit.

Accessibility: Akses i limituar, nuk ka platformë për karrige me rrota.