GO UP

Shën Maria “Glluboko” (Tuminec, monument kulture)

separator
Price
Scroll down

Shën Maria “Glluboko” (Tuminec, monument kulture)

per person

Prej shspellës Bllashtojna duke vazhduar udhëtimin paralelisht me pjesën perëndimore të liqenit, vizitori ka mundësinë të zgjedhë nëse do të ndalojë për t’u çlodhur në fshatin Glloboçen apo do të vazhdojë udhëtimin e tij në veri për 40 minuta, afër kufirit me Maqedoninë e Veriut, ku ndodhet kisha e erimitëve në shpellën e Ajias Marias Glluboko (Bogorodica) afër fshatait Tuminec. Kisha në fjalë, monument kulture i shekullit të 13-të, përbën atraksionin e pjesës veriore të zonës, është e rrethuar nga një peisazh i mrekullueshëm dhe është e famshme për stilin bizantin të ikonografisë së saj.