GO UP

Kisha e Shën Marias (monument kulture) në Glloboçen

separator
Price
Scroll down

Kisha e Shën Marias (monument kulture) në Glloboçen

per person

Në vijim, pasi vizitori mbrin në fshatin Glloboçen, ka rastin të vizitojë kishën e Shën Marias të ndërtuar me konceptim bizantin, është e një rëndësie të veçantë për piktura murale konkrete të saj, që u realizuan në dy faza dhe shpreh ndikimin e krahinës së Kastorias që karakterizon gjithë zonën e Prespës. Afër fshatit lart në një kodër vizitori kundron rrënojat e Kullës së Glloboçenit.