GO UP

Vendbanimi prehistorik në Tuminec

separator
Price
Scroll down

Vendbanimi prehistorik në Tuminec

per person

Gjatë kthimit, paralelisht me bregun, në jug të Tuminecit me drejtim për në fshatin Gllobocen, vizitori mund të kundrojë topografinë karst dhe peisazhin në breg të liqeneit. Afër bregut, veç i mbuluar nga uji i liqenit, ndodhet vendbanimi prehistorik i Tuminecit në të cilin hasen gjurmë të kulturës antike të periudhës së hershme Neolitike. Gjetjet arkeologjike të kësaj zone ekspozohen në zyrën e Prespës.

Përgjatë rrugës kryesore vizitori ka rastin të ndalojë në zyrat e Prespës në Dolna Gorica dhe të shikojë së largu shtyllat që janë ngulur në liqen për të treguar Vendbanimin Prehistorik të Tuminecit, që tani është i mbuluar nga uji i liqenit. Në atë pikë gjenden tipe të ndryshme sendesh dhe gjurmë të jetës së lalshtë.