GO UP

Kisha e Shën Marias (monument kulture)

separator
Price
Scroll down

Kisha e Shën Marias (monument kulture)

per person

Kisha e Shën Marias (monument kulture) që datohet në shekullin e 16-të, përmbën një monument fetar që shquhet për ikonografinë e saj, pikturat murale shumëngjyrëshe të shenjtëve të ndryshëm si edhe elementet e trashëgimisë kulturore. Mbishkrimet e kishës datohen që nga viti 1345. Në pjesën e sipërme të ishullit, që është i kontaktueshëm nga zona verilindore e tij janë gjetur rrënoja të vilës verore të Carit Samuil, banesë e shekullit të 10-të – 11-të, varrëza shumë të mëdha dhe gjetje të shumta arkeologjike që dëshmojnë historinë dhe kulturën e zonës së Prespës.